top of page

Furbo algemeen

Openbaar·22 leden

(SPORT) TOP Oss Groningen kijken stream 1 september 2023


Via onze Facebookpagina en via NPO-start kunt u de herdenking terugkijken. Terugkijken. Persbericht. 2023 was de best bezochte herdenking ooit.
Freeks wilde wereld - jeugd - VPRO Nederlands bekendste bioloog Freek Vonk reist de wereld over op zoek naar unieke diersoorten. Ook geeft hij tips hoe je kunt overleven op de ruigste


Middagactiviteiten in Den Haag I Voorafgaand aan de herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag vonden er in de Koninklijke Schouwburg en op andere locaties in de stad activiteiten plaats om met elkaar te herdenken. Een aantal Haagse en Indische organisaties hadden daarvoor de handen ineengeslagen. Een overzicht van de activiteiten die hebben plaatsgevonden in de Koninklijke Schouwburg vindt u hier. Voorafgaand aan de herdenking konden de generaties met elkaar in gesprek en verhalen met elkaar delen aan de Indische generatietafels, die werden georganiseerd door de vrijwilligers van Jong1508.


Doe mee! Om verhalen te delen. Om familietradities door te geven. Om na te denken over de betekenis van 15 augustus. En om daarbij stil te staan op je eigen manier. Sta stil, al is het maar één minuut. En wees daarbij zo luid als je maar wil. Het is tijd om jouw verhaal te vertellen. Batik maken Draag bij aan de Melati-krans Tijdens de Nationale Herdenking in Den Haag wordt een Melati-krans gelegd. De Melati (de Indische Jasmijn) is het symbool van herdenken van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië. Ook dit jaar kunt u een bijdrage leveren aan deze Melati-krans.


Frederik von Maltzahn is leerling van het VCL, de school uit Den Haag die het monument heeft geadopteerd. Zijn overgrootvader, die meevocht in de Slag om de Javazee, vertelde hem over de Japanse bezetting en de Tweede Wereldoorlog. Indrukwekkend was het verhaal van Frederik waarin hij vertelde over de bijzondere band die hij had met zijn overgrootvader. Bibi Breijman sloot samen met gitarist Memru Renjaan de herdenking af met het nummer ‘Neem me mee’. Zanger Boudewijn de Groot werd geboren in het Japanse interneringskamp Kramat. Samen met zijn dochter Caya de Groot en zijn kleindochter Misha Ragas zal hij de driegeneratiekrans leggen bij het Indisch monument.


Keuken Kampioen Divisie: Het laatste nieuws, uitslagen JUT · Jong FC Utrecht. 1 sep 20:00 · Roda JC Kerkrade ; MVV · MVV Maastricht. 1 sep 20:00 · Jong Ajax ; ESPN · TOP · TOP Oss · 1 sep 20:00 · FC


Speciaal voor iedereen met zo’n verhaal organiseerde Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 in 2022 een heuse spekkoekwedstrijd. Samen zingen: Indische sing-a-long Speciaal voor scholieren is het iconische liedje Terang Bulan omgezet in een eigentijdse versie. Met een tutorial kunnen klassen of naschoolse opvang aan de slag. De tutorial is ingezongen door zangers Shanelle de Lannoy (bekend van The Voice Kids) en ingespeeld gitarist Frank Goverts. Tutorials en liedteksten Terang Bulan Terang bulan, terang bulan di kali, Buaya timbul, disangkalah mati.


TOP Oss kijken in 2023/24: live stream van elke wedstrijd 18 aug 2023 — TOP Oss kijken? Elke wedstrijd op het programma vandaag. Gratis met tv en live stream alles online zien. Opstelling, zender, schema,


Cybercrime | vraaghetdepolitie.nl - Vraag het de politie Cybercrime · Gamen met de politie · Wat is cybercrime? · Wat is er allemaal strafbaar online? · Wat voor straf kun je krijgen als je online iets strafbaars


Zo Hollands als wat, zou je denken. Maar daarnaast óók Moluks, Indisch, Chinees Indonesisch of Papua en alles wat daar tussenin zit. Misschien geldt dit ook voor jouw ouders of grootouders. Dan is dit project speciaal voor jou. Waarom? Het kan zijn dat je ouders weten wat hun familie tijdens de oorlog in Indië heeft meegemaakt omdat er ze de verhalen van huis uit hebben meegekregen. Maar in veel gevallen is dat niet zo, want de eerste generatie heeft lang gezwegen over die moeilijke tijd en daardoor kennen hun nakomelingen maar weinig persoonlijke verhalen over de oorlog.


Indischmonument. nl is een plek om het hele jaar door samen te herdenken, verhalen te delen en door te geven, om te leren en te verbinden. Bezoekers kunnen (anoniem) hun persoonlijke gedachten delen door er een Melati te plaatsen. Door alle geplaatste Melati’s wordt het een groeiend en levend monument. Zanger Sjors van der Panne was een van de eerste die een Melati plaats voor zijn inmiddels 98-jarige oma Hannie: ‘De mensen van de eerste generatie die de verhalen uit eerste hand kunnen vertellen worden steeds ouder. En ik vind het belangrijk dat deze verhalen doorgegeven worden. Om die gedeelde geschiedenis dichtbij te houden. Indischmonument. nl is een monument waar al die verhalen bij elkaar komen en aan elkaar worden verbonden’. Plaats uw eigen Melati Maak je eigen papieren sarong Wat? Batik is meer dan een techniek om stoffen te versieren.


00 uur uitgezonden op NPO 1 tot aan het NOS Achtuurjournaal. Via NPO Extra en Omroep West was de gehele herdenking tot het eind integraal volgen. In het buitenland zond BVE de herdenking uit. U kunt terugkijken via onze Facebookpagina en via NPOstart. Programmaboekje | Het programmaboekje kunt u hier downloaden. U kunt ook een exemplaar bestellen via de webshop. Zonnebloemen | De berichten bij de zonnebloemen kunt u hier lezen. Beeldmateriaal | Beeldmateriaal kunt u downloaden uit de perskit. Fotografie Ilvy Njiokiktjien. Volgend jaar | Wilt u volgend jaar tijdig geïnformeerd worden over de herdenking 2024 en automatisch een uitnodiging ontvangen? Word dan nu donateur. Zonnebloemen laten leggen Wanneer u niet naar de herdenking in Den Haag komt, heeft u de mogelijkheid om zonnebloemen te laten neerleggen. Op die manier kunnen we een mooie traditie in stand houden.


Sportclub Cambuur Weekschema SC Cambuur · FC Den Bosch en Willem II op bezoek in Leeuwarden: ben jij er ook (weer) bij? · SC Cambuur sluit spektakelstuk tegen angstgegner Jong


Zo’n toko waar je speciaal voor omrijdt omdat ze daar de lekkerste spekkoek hebben. Of anders is er wel een herinnering aan die Indische tante die urenlang op een krukje voor een loeihete oven zat om haar eigen spekkoek te bakken. Bij elke spekkoek hoort een verhaal. Over die lieve tante of oma. Over het geheime familierecept. Over de enorme hoeveelheden roomboter en eieren die erin gaan. Over de herinneringen die de smaak oproept. Over een onvergetelijk bezoek aan de pasar. Over de bijzondere betekenis die spekkoek inmiddels voor heel veel Indische families heeft. Over spekkoek valt zo veel te vertellen.


KPN eDivisie - Eredivisie. Ons Voetbal Goede dag moet FC Groningen KPN eDivisie titel bezorgen FC Twente vol vertrouwen richting eDivisie Finals Waar kan ik de KPN eDivisie


TOP Oss live stream, fixtures on TV - Sporticos Below you can find where you can watch live FC Oss online in UK. We listing only legal sources of live streaming and we also collect data on what channel


Boudewijn de Groot droeg tevens het liedtekst ‘Hoe meer ik dichterbij kom’ voor. De driegeneratiekrans is dit jaar opnieuw de Melati-krans. Deze speciale krans is gemaakt uit honderden handgemaakte Melati’s door evenzoveel betrokkenen uit de gemeenschap. Een aantal mensen vertelt waarom zij meewerkten aan het vervaardigen van de Melati-krans. De krans voor de burgerslachtoffers werd gelegd door de heer Leo Hoekwater. De krans voor alle militaire slachtoffers werd gelegd door Ronald Poetiray. De vaandelwacht was dit jaar samengesteld uit de Onderzeedienst van de Koninklijke Marine.


Bar Bungkus I Dit jaar was voor het eerst het pop-up restaurant Bar Bungkus op het veld geopend, waar het publiek voor en na de herdenking elkaar kon ontmoeten en samen een nasi bungkus kon eten, een kleine rijstmaaltijd in bananenblad die het Rode Kruis bij het einde van de Tweede Wereldoorlog in Voormalig Nederlands-Indië uitdeelde. Terugkijken | De herdenking werd vanaf 19.


Zonnebloemen bestellen Draag de Melati De Melati, de Indische jasmijn, is het herdenkingssymbool dat we dragen om te laten zien dat we herdenken. Foto’s van uzelf met de Melati kunt u delen op facebook, Instagram en twitter met de hashtags #ikherdenkop15augustus en #ikherdenk Draag de Melati, het symbool van respect, betrokkenheid en medeleven. Meer info en Melati bestellen In de algemene vlaginstructie die is opgesteld door de minister-president is bepaald dat er op 15 augustus officieel uitgebreid gevlagd wordt vanaf Rijksgebouwen om het formele einde van de Tweede Wereldoorlog te herdenken.


TOP OSS-FC Groningen LIVE STREAM Kijken. Waar gratis? Live Stream van TOP Oss kijken kan erg gemakkelijk op het internet. Hesgoal TOP Oss. TOP OSS-FC


Het is geliefd werelderfgoed met grote culturele betekenis dat door generatie op generatie wordt gekoesterd en gedragen. Het is ook een manier om met motieven, kleuren en symbolen een verhaal te vertellen. Je kunt je laten inspireren door een persoon, een gebeurtenis of een verhaal. Voor wie? Er wonen in Nederland 2 miljoen mensen met een Indisch oorlogsverhaal in de familie, zo’n 150. 000 van hen zijn jong volwassenen. De kans is groot dat hun opa of oma de tweede wereldoorlog in voormalig Nederlands Indië heeft meegemaakt. Hun kinderen, de tweede generatie, zijn geboren en opgegroeid in Nederland.


De krans wordt door kunstenaar Willemien Nijman ontworpen en samengesteld. U kunt bijdragen door zelf een Melati te maken met de Melati doe-het-zelf-kit uit de webshop en deze aan ons terug te sturen. Uw Melati zal dan worden gebruikt voor de krans. Het handwerkje is een middel om samen te maken en ondertussen met elkaar van gedachten te wisselen. Draag mee aan de vilten Melati-krans Wie uit een Indische familie komt, heeft er vast wel eentje.


TOP OssRoda JC te sterk voor kansrijk TOP Oss: 2-0 NIEUWS, TOPICTOP Oss heeft vanavond geen punten kunnen pakken in Kerkrade. Roda JC bleek met 2-0 te sterk voor de formatie van Ruud Brood. Ondanks een kansrijk begin van de wedstrijd zorgden... Van Oss naar Noorwegen: Dean van der Sluys, bedankt! NIEUWS, TOPICVoor de derde keer in zijn profcarrière scheiden de wegen van linksback Dean van der Sluys en TOP Oss zich. De geboren Ossenaar gaat een buitenlands avontuur aan bij het Noorse FK Jerv,...


Schrijver en publicist Reggie Baay vertelde een persoonlijk en aangrijpend verhaal over zijn vader die de Birma-Siamspoorweg overleefde en over diens belofte aan een Engelse kameraad die aan de ontberingen van de oorlog bezweek. Zangeres Frederique Spigt droeg het gedicht van Wim Kan ‘Er leven haast geen mensen meer…’ voor. Evenals vorig jaar bracht zangeres Elize (Elise van der Horst) het Indisch Onze Vader ten gehore onder begeleiding van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.


Nationale Herdenking 15 augustus 2023 Via onze Facebookpagina en via NPO-start kunt u de herdenking terugkijken. Terugkijken. Persbericht. 2023 was de best bezochte herdenking


Trainer Dick Lukkien kijkt vooruit op uitduel met TOP Oss 18 uur geleden — TOP Oss – FC Groningen staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben. Het duel wordt vanaf 19.50


ESPN dagpas bestellen | Ziggo Entertainment Eredivisie-wedstrijden live kijken? TOP Oss - FC Groningen. Voetbal Ik heb online in Mijn Ziggo besteld maar nog geen beeld op mijn Ziggo


Gratis Voetbal Kijken! - Free Soccer FREESOCCER – Gratis voetbalwedstrijden kijken? Livestream 20.00 uur TOP Oss - FC Groningen Livestream 19.00 uur FC Twente -


  • Over

    Welkom bij Furbo groepen! Hier kun je een groep samenstellen...

    bottom of page