top of page

Tips & tricks

light-bulbs-g8cb63bd6d_1920.jpg

Luisteren

Tip 1:

Luister naar interessante Engelse podcasts! Zo wen je aan de uitspraak van de Engelse taal zonder ondertiteling en train je de vaardigheid om de Engelse taal in je op te nemen. Interessante podcasts zijn bijvoorbeeld die van Dan Carlin met zijn Hardcore History. De link naar de site: Current Hardcore History Available for Free (dancarlin.com)

Tip 2: 

Een klassiekertje, maar door de ondertiteling van Engelse films en series uit te zetten leer je heel snel beter naar de Engelse taal te luisteren. 

Grammatica

Tip 1:

Ga uit van je instinct. Vaak lijken de Nederlandse en Engelse grammatica veel op elkaar. Wanneer je een eerste ingeving hebt is die vaak gebaseerd op de manier waarop de grammaticale kwestie in het Nederlands zou zijn geformuleerd, en is dit dus ook de juiste oplossing in het Engels. 

Tip 2:

Zeg zinnen hardop in jezelf. Veel fouten herken je dan terwijl je de zin in jezelf uitspreekt.

Lezen

Tip 1:

Ga Engelse boeken lezen. Engelse boeken lezen wordt door veel mensen als veel leuker ervaren dan het lezen van Nederlandse boeken. Door het lezen van boeken vergroot je je woordenschat en dit komt van pas tijdens leestoetsen. 

Tip 2:

Lees Engelse kranten en artikelen in plaats van Nederlandse. Zo vergroot je je woordenschat met als voordeel dat je het nieuws waarin jij geïnteresseerd bent alsnog mee krijgt. Dit kunnen uiteraard ook artikelen zijn die over bijvoorbeeld voetbal gaan.

bottom of page